Beschikkingsnummer UWV

Sinds 1 januari krijg je van het UWV een beschikkingsnummer (ook wel ordernummer genoemd). Deze hoort bij je tolkvoorziening voor werk en/of onderwijs. Heb jij een beschikkingsnummer? Zet het in Tolkmatch of geef het door aan Tolknet. De tolk krijgt dan automatisch jouw beschikkingsnummer door. Je hoeft dit dan niet iedere keer apart door te geven.

foto: UWV kantoor

Wat is het beschikkingsnummer?

Het beschikkingsnummer is je persoonlijke nummer van jouw tolkvoorziening. De tolk heeft dit  nummer nodig voor de facturatie bij het UWV. Elk jaar als je opnieuw een tolkvoorziening aanvraagt, krijg je een nieuw beschikkingsnummer.

Heb jij een beschikkingsnummer gekregen?

Het beschikkingsnummer staat op de brief van het UWV. Dit nummer vind je onder het kopje ‘Hoe krijgt de tolk de kosten vergoed?’Staat hier alleen het ordernummer vermeld? Dan is dit hetzelfde als het beschikkingsnummer. Staat je nummer niet op de brief van het UWV? Vraag deze op bij UWV, dit kan bijvoorbeeld via chat .

Hoe kan ik mijn beschikkingsnummer aan Tolknet doorgeven?

Je kunt zelf je beschikkingsnummer toevoegen aan je gegevens in Tolkmatch, onder het kopje ‘Voorzieningen’. Je mag ook je beschikkingsnummer mailen naar info@tolknet.nl of via de chat aan ons doorgeven.