Testers tolken op afstand gezocht

Tolknet is bezig met het ontwikkelen van een app voor het tolken op afstand om zo de dienstverlening en het aanbod van Tolknet verder uit te breiden. We zijn op zoek naar tolkgebruikers (en tolken) die mee willen draaien in een testgroep voor deze nieuwe app.

Via de app kun je op afspraak een tolk op afstand inzetten of kijken welke tolken er per direct beschikbaar zijn. In de testgroep test je deze app met één of meerdere eigen tolken. Wij willen dan graag weten wat je van de app vindt. We zijn onder andere benieuwd naar het gebruiksgemak en de tekst- en beeldkwaliteit.

Info

  • Wie? Je zet op dit moment al wel eens een tolk op afstand in
  • Wat? Het testen gaat via een web applicatie op je computer of een app op je tablet of mobiele telefoon (op dit moment alleen met een iOS besturingssysteem).
  • Wanneer? Start van het testen in oktober/november

Aanmelden

Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar info@tolknet.nl. Ook als je meer wilt weten, kun je contact opnemen.

App

De app is op dit moment beschikbaar via een webapplicatie op de computer en een app voor tablets en telefoons met een iOS besturingssysteem. In de toekomst komt er ook een app voor apparaten met een Android systeem. Een tolkgebruiker kan op een veilige en makkelijke manier een beeldverbinding maken met een tolk om ze op afstand in te zetten. We hopen dat deze applicatie de mogelijkheden voor het inzetten van een tolk verder vergroot en dat dove en slechthorende mensen nog beter kunnen participeren in de maatschappij.