Kosten tolkinzet

Wil je een tolk regelen via Tolknet? Dan is dat gratis als je doof of slechthorend bent. Wil je namens een organisatie of als (horende) particulier een tolk regelen? Dan zijn er kosten verbonden aan de bemiddeling, tenzij je gebruik maakt van Tolkmatch.

Kosten en vergoedingen voor doven en slechthorenden

Ben je doof of slechthorend? Dan kun je gratis een tolk regelen via Tolknet. Dat kan via Tolkmatch of door contact op te nemen met Tolknet. Inschrijven is gratis. Je hebt recht op vergoeding voor het inzetten van een tolk. Hiervoor moet je wel eerst een tolkvoorziening aanvragen. Je kunt vergoeding voor tolkuren aanvragen voor de volgende situaties:

Kosten voor organisaties en horenden

Wil je een tolk regelen namens een organisatie of als horende particulier? Dan zijn de kosten van de tolk en de bemiddeling door Tolknet voor eigen rekening. Het regelen van een tolk via Tolknet kost € 75,- per geslaagde bemiddeling. Regel je zelf een tolk via Tolkmatch, dan betaal je geen bemiddelingskosten.

Aan de tolk betaal je een standaard uur- en reiskostentarief. Je kunt deze tarieven vinden in het Normbedragenbesluit. Tolken kunnen hiervan afwijken, afhankelijk van de situatie en de opdrachtgever. Vraag daarom vooraf naar de leveringsvoorwaarden.

Extra kosten buiten normale werktijden

Heb je een tolk nodig buiten normale werktijden? Dan betaal je een toeslag:

  • 20% op maandag tot en met vrijdag van 6.00 tot 8.00 uur en van 18.00 tot 22.00 uur;
  • 30% op zaterdag van 6.00 tot 22.00 uur;
  • 40% op maandag tot en met zaterdag van 22.00 tot 6.00 uur;
  • 45% op zon- en feestdagen.