Tolkmatch

Zelf een tolk regelen? Dat doe je met Tolkmatch, het online bemiddelingsprogramma van Tolknet. Via Tolkmatch vind je 24 uur per dag, 7 dagen per week gemakkelijk een gebarentolk of schrijftolk.

Inloggen op Tolkmatch

Nog geen account? Schrijf je in.

Hoe regel je een tolk via Tolkmatch?

Om online een tolk te regelen log je in op Tolkmatch en kies je voor ‘Nieuwe aanvraag’. Vul alle gegevens in en geef zoveel mogelijk informatie over de situatie.

Je kunt vervolgens op drie manieren een tolk regelen via Tolkmatch:

  1. Rechtstreeks een tolk benaderen 
  2. Je aanvraag op het prikbord zetten
  3. Tolknet laten zoeken

Rechtstreeks een tolk benaderen

Kies je ‘Ik benader rechtstreeks een tolk’, dan stuur je de aanvraag rechtstreeks naar een tolk. Alle tolken hebben een eigen profielpagina waarop hun kennis en ervaring staat. Op die manier kies je zelf wie je wilt vragen om voor je te tolken.

Als de tolk de aanvraag accepteert, is de afspraak definitief. Je ontvangt een bevestiging met de contactgegevens van de tolk. Kan de tolk niet, dan wordt de aanvraag geweigerd en kun je een andere tolk benaderen.

Hoe kies je een tolk?

Voorkeurstolken
In Tolkmatch kun je aangeven welke tolken je graag wilt, je voorkeurstolken. Kies je bij een aanvraag voor rechtstreeks benaderen, dan zie je direct wie van deze tolken beschikbaar is. Je kunt meteen een tolk kiezen om de aanvraag naar toe te sturen.

Beschikbare tolken
Je kunt ook de tolken bekijken die op de opgegeven datum en tijd beschikbaar zijn. Klik op het profiel-icoon om het profiel van de tolk te bekijken. Je kunt direct je aanvraag versturen.

Zoek een tolk
Weet je de naam van de tolk die je wilt vragen? Kies dan voor ‘Zoek’ en zoek op de naam. Je ziet meteen of de tolk beschikbaar is of niet.

24 uur reactietijd

Normaal gesproken wordt je tolkaanvraag binnen 24 uur geaccepteerd of geweigerd. Heb je na 24 uur nog geen reactie ontvangen? Haal dan de opdracht terug en zoek een andere tolk.

Een tolk regelen via het prikbord

Je kunt er ook voor kiezen om je tolkaanvraag op het prikbord te zetten. In dat geval kunnen meerdere tolken je aanvraag bekijken en hierop reageren. Uit de reacties die je krijgt, kies je zelf een tolk. Er kunnen maximaal tien tolken op je aanvraag reageren. 

Zodra een tolk interesse heeft in je aanvraag, krijg je bericht per e-mail. Zit er een geschikte tolk bij? Open je aanvraag in Tolkmatch en klik op de tolk van je voorkeur om de afspraak definitief te maken. Controleer altijd de gegevens in de bevestiging om misverstanden te voorkomen!

Wacht niet te lang met kiezen, anders is de tolk misschien niet meer beschikbaar. Heb je wel reacties gekregen, maar zit er geen tolk tussen die je wilt kiezen? Dan kun je de interesse van een tolk afwijzen, zodat er een plek vrijkomt voor een andere tolk om te reageren.

Bekijk de animatie hoe je zelf gemakkelijk en snel een tolk kunt regelen via het prikbord:

 

Bemiddeling via Tolknet

Maak je liever gebruik van de expertise van Tolknet?

Meer over Tolknet laten zoeken.