Tolknet laten zoeken

Wil je liever dat Tolknet een tolk voor je regelt? Dit kun je bij je tolkaanvraag in Tolkmatch aangeven. Tolknet gaat dan voor je op zoek naar een geschikte tolk.

Inloggen op Tolkmatch

Een tolk op het werk of in het onderwijs

Bij het aanvragen van een tolk via Tolkmatch voor op je werk of in het onderwijs kun je kiezen voor ‘Ik laat Tolknet zoeken’. Als je deze optie kiest, gaat Tolknet voor je op zoek. Hiervan krijg je een bevestiging. Vul je gegevens dus altijd goed in, zodat Tolknet je kan bereiken. We proberen binnen twee dagen een tolk te vinden.

Een tolk voor een privésituatie

Als je een tolk nodig hebt voor een privésituatie kan Tolknet helaas geen tolk voor je zoeken. Je kunt wel in Tolkmatch zelf een tolk zoeken voor een privésituatie. Ook kun je bij het aanvragen van een tolk voor een privésituatie in Tolkmatch kiezen voor 'Ik laat Tolkcontact zoeken'. Je aanvraag wordt dan automatisch doorgestuurd naar Tolkcontact. Tolkcontact kan wel een tolk voor je zoeken in privésituaties. 

Heb je met spoed een tolk voor een privésituatie nodig? Neem dan direct contact op met het spoednummer van Tolkcontact. Lees meer over een tolk zoeken in noodsituaties.

Hoe zoekt Tolknet naar een tolk?

Wil je dat Tolknet je helpt bij het zoeken van een tolk? Dan kijken we eerst of je aanvraag compleet is. Vervolgens gaat Tolknet op zoek naar een geschikte tolk in jouw regio. Bij de keuze van een tolk letten we op:

  • jouw wensen;  
  • de vaardigheden en ervaring van de tolk;  
  • jouw voorkeur voor een bepaalde tolk. Geef dit aan in je profiel. Tolknet benadert deze tolk dan als eerste. Is je voorkeurtolk niet beschikbaar, dan zoeken we een andere geschikte tolk.