Tolkvoorziening bij sollicitaties

Ben je op zoek naar een nieuwe baan? Of krijg je ondersteuning bij het zoeken naar werk, bijvoorbeeld van een jobcoach? Ook dan heb je recht op een tolkvoorziening.  Afhankelijk van je situatie kun je tolkuren aanvragen bij UWV of de gemeente. 

Ik heb werk, maar zoek een nieuwe baan

Werk je nu in loondienst, maar ben je op zoek naar ander werk? Dan kun je gebruik maken van je tolkuren voor werksituaties, bijvoorbeeld om een tolk in te zetten bij een sollicitatiegesprek. Heb je nog geen tolkuren voor werksituaties? Dan kun je hiervoor een tolkvoorziening voor werksituaties aanvragen bij UWV. 

Ik heb een uitkering van UWV en ben op zoek naar werk

Heb je op dit moment een uitkering van UWV, zoals bijvoorbeeld een WW-uitkering? Dan kun je voor het zoeken naar werk een tolkvoorziening voor werksituaties aanvragen bij UWV. Je krijgt dan een aantal tolkuren toegewezen. Hiermee kun je een tolk inzetten bij bijvoorbeeld een sollicitatiegesprek, een sollicitatietraining of een gesprek met een jobcoach.

Ik heb een uitkering van de gemeente en ben op zoek naar werk

Ontvang je een uitkering van de gemeente, zoals bijvoorbeeld een bijstandsuitkering? Dan val je onder de Participatiewet. Ook dan heb je recht op een tolkvoorziening. Je kunt deze aanvragen bij UWV.