Wat wij doen

Communicatie zonder drempels zou voor iedereen mogelijk moeten zijn. Daarom zetten wij ons in om communicatie tussen dove, slechthorende en horende mensen te verbeteren. Dat doen we met advies, bemiddeling, voorlichting en bewustwording.

Gratis persoonlijk advies

Heb je een vraag over communicatie met doven en slechthorenden, tolkinzet of de tolkvoorziening? Dan ben je bij Tolknet aan het juiste adres. Wij geven kosteloos advies op maat. Dat doen we niet alleen voor tolkgebruikers en tolken, maar ook voor horende personen en organisaties, zoals politie en ziekenhuizen. Heb je een vraag? Kijk op deze site of neem contact met ons op.

Bemiddeling

Wij bemiddelen tussen tolken gebarentaal en schrijftolken én mensen die een werk- of onderwijsvoorziening hebben. Bijna alle gebarentolken en schrijftolken in Nederland staan bij Tolknet ingeschreven. Voor tolkaanvragen in het hele land kun je dus bij ons terecht voor een geschikte tolk.

Ook als je liever zelf een tolk regelt, dan dat gemakkelijk met Tolkmatch. Bemiddeling is gratis voor doven en slechthorenden, als onderdeel van de tolkvoorziening. Organisaties en horende personen kunnen tegen vergoeding gebruikmaken van deze dienst.

Schrijf je gratis in bij Tolkmatch

Voorlichting

Behalve persoonlijk advies geven we ook voorlichting aan groepen. Ben je bijvoorbeeld benieuwd naar de mogelijkheden voor het inzetten van gebarentolken en schrijftolken voor een specifieke doelgroep? Of wil je weten hoe tolkinzet in de praktijk werkt? We komen graag bij je op bezoek voor een lezing, workshop of gastles.
Lees meer over voorlichting

Bewustwording

Wij vinden het belangrijk dat de tolkvoorziening en de mogelijkheden van tolkinzet algemeen bekend zijn. Met activiteiten, campagnes en praktische ondersteuning willen we het bewustzijn over communicatieoplossingen voor doven en slechthorenden vergroten. En laten we zien dat het inzetten van een tolk de normaalste zaak van de wereld is.

Wat is Tolknet?

Wij zijn een stichting zonder winstoogmerk. We vertellen je graag meer over onze opdracht en ambities en over onze financiering.